蛇膠參滋補專門店

2025-01-01 49 瀏覽
秋冬時候來一碗蛇羹,食完暖身又進補。以前住馬鞍山屋企附近都有一間食蛇舖頭,間中都會去幫襯,已經好耐冇食過🥺居然俾我喺新蒲崗發現呢間〰️〰️滋補二人套餐 $368*秘製太史五蛇羹(細)兩客有蛇肉、雞肉、薑絲、木耳絲,冬菇絲煮成羹,食用時加入薄脆、檸檬葉絲,口感非常豐富,檸檬葉絲增添香氣!*臘味糯米飯兩客糯米飯搭配鹹香臘肉臘腸,撒上青蔥更添清新。*鮑汁花菇扣水魚裙邊這道菜色香味俱全,鮑汁的鮮味融合花菇的香氣,水魚裙邊嫩滑可口,湯汁濃郁,每一口都回味無窮!*濃汁小米原隻乾鮑矜貴嘅乾鮑和健康的小米,呢個組合頗特別,味道都唔錯。*花旗參燉海參兩客燉湯材料豐富,除咗原條海參仲有雞腳、雞肉⋯淡淡花旗參味,入口順滑舒服 😌*時菜一客~灼菜心*椰汁燉雪燕兩客淡淡椰汁清香唔會好甜,雪燕有平民燕窩之稱可以養顏,秋冬滋潤最合適!

滋補二人套餐 $368

*秘製太史五蛇羹(細)兩客

*臘味糯米飯兩客
糯米飯搭配鹹香臘肉臘腸,撒上青蔥更添清新。

*鮑汁花菇扣水魚裙邊

*濃汁小米原隻乾鮑
矜貴嘅乾鮑和健康的小米,呢個組合頗特別,味道都唔錯。

*花旗參燉海參兩客

*時菜一客~灼菜心