2019-10-03 185 瀏覽
今次去到位於佐敦嘅 尚上下夏 - 養生雞煲火鍋,呢度最特別就係大排檔格局,食雞煲飲啤酒,講野大聲d都唔怕,夠哂氣氛,但又可以嘆住冷氣食喎!我地叫左個三食雞煲,一邊雞煲,一邊湯底打邊爐,食完雞煲可以再加自選湯底打邊爐,一餐食夠3隻味!講番重頭戲,我地叫左小辣雞脾肉,我從未食過雞煲嘅雞件可以咁嫩口,仲可以要求走骨走皮,服務好到加01!而味道方面非常惹味,唔係坊間死麻死辣,餘韻帶點甜味,重點係食完唔會勁口渴!不過如果食到辣嘅我建議揀中辣,感覺侍應哥哥太睇少我地兩個女人仔喇!其次我地叫左蕃茄湯同沙嗲湯,前者香濃清甜,後者帶點麻勁,兩種都好適合打邊爐手切頂級安格斯牛肉打邊爐點可以冇肉?手切厚薄適中,淥5秒左右,剛剛好,牛味香濃!千頁冰豆腐用嚟吸哂d汁食一流,,又香又好味手打三色丸超彈牙,仲可以一次過食哂三款口味韭菜豬肉餃皮薄餡靚,每隻都包都漲卜卜,食落勁滿足雜菜籃食完咁多肉,緊係要食番d蔬菜,雜菜籃夠哂豐富,又有唔同種類,唔駛諗!必食二人餐都只係$698 ,仲送兩支飲品/啤酒店內部份員工為聽障及智障人士,希望可以幫助佢地重投社會,咁有愛心嘅鋪頭真係好需要大家支持呀

千頁冰豆腐
用嚟吸哂d汁食一流,,又香又好味

手打三色丸
超彈牙,仲可以一次過食哂三款口味

韭菜豬肉餃
皮薄餡靚,每隻都包都漲卜卜,食落勁滿足

必食二人餐都只係$698 ,仲送兩支飲品/啤酒

兩食雞煲