2017-01-04 791 瀏覽
秋風起,最岩就係食臘味啦! 放工就近近地約埋Daddy去左附近既朱敏記桑拿菜到食合時令既煲仔飯,貪呢度近近地同坐落舒服! 我諗左好耐終於揀左三寶煲仔飯,臘腸雖然瘦左少少可以再肥返少少就更好,但扎得夠實食落唔會散晒,味道亦好好潤腸肥瘦適中,軟棉棉口感非常好三寶中最愛既臘鴨,師傅好好比左隻脾我,肉質唔錯唔會太韌,又唔會太鹹,味道岩岩好,餸既份量都幾多,豉油調既味道都幾好少少甜鹹鹹地,飯既質地都唔錯粒粒分明,煲底既飯蕉香噴噴,食落更加胃口大增! Daddy叫左個鹹魚餅煲仔飯,鹹魚好香,鹹度岩岩好,肉質幾好實肉唔會梅,肉餅食得出師傅自己啄過,口感好彈牙調亦調得幾好,份量都幾多,加多碟油菜兩罐汽水,減少煲仔飯既熱氣感,簡簡單單又一餐!
潤腸肥瘦適中,軟棉棉口感非常好