2022-04-24
早排同👨🏻睇韓劇成日見到炸雞店,講咗好幾次話等開返堂食就去食,今日踩完單車,見到科學園除咗中式酒樓同埋海邊海旁西餐廳外,竟然仲有間韓國炸雞餐廳!諗都唔使諗就揀咗呢間食我哋叫咗個芝士排骨鍋,有炸雞腿肉、紫菜粉絲卷、紫菜飯、芝士粟米、韓式餃子、韓式泡菜。等個鍋加熱左之後,店員會幫我哋將排骨同埋芝士撈起,啲芝士真係拉絲㗎,非常香滑,每舊排骨都沾滿芝士!韓式餃子好特別,係脆卜卜嘅雞皮包住啲肉,第一次食!原隻炸雞,揀左蜂蜜焦糖同濟州柑橘🍊,蜂蜜焦糖味好似Jagabee薯條嘅幸福牛油味!濟州金柑橘嘅味道就常特別清新,好似早餐塗麵包嘅果jam咁,仲有一粒粒果皮添啊!今次意外咁樣揀到呢間餐廳都幾滿意,令我知道香港食炸雞唔係剩係得G品牌,而仲有另外其他選擇的!我哋仲可以聽住Big Bang咁樣食炸雞🍗特別有韓國風味~佢哋而家做緊優惠$99就可以有一隻原隻雞,外賣堂食都有,超抵食!另外CHIMAC 觀塘駿業街都有分店,係外賣專門店!