2022-03-20
一直以為科學園係美食沙漠,原來都有好多好野食!尋日同朋友去踩單車,踩到一半覺得好肚餓就想搵嘢醫肚, 見到呢間餐廳主打韓國炸雞,就入去試下!估唔到又真係幾好味喎!濟州柑橘炸雞拼蜂蜜焦糖炸雞🍗呢間餐廳可以揀半半口味,一次過滿足兩個願望!佢哋啲炸雞外表炸到好金黃鬆脆,但係裏面啲肉就好嫩好多肉汁,配唔同嘅醬料就有唔同嘅風味!金橘炸雞咬落酸酸甜甜,好開胃!蜂蜜焦糖炸雞係佢哋嘅招牌,果然炸雞同蜜糖醬係Perfect match!佢哋個size都好大份,除咗炸雞之外仲配送一啲薯條,啲薯條都係熱辣辣,超級抵食!芝士排骨鍋🫕呢個芝士排骨鍋都係好大份,鍋中央擺滿芝士,上面就擺上一塊好大嘅排骨,排骨本身就已經煮熟,表面淋上燒烤醬,食落好惹味,肉質都係好軟好入!正!雖然呢一個鍋主角係排骨,但係周邊嘅配菜一啲都唔馬虎,有傳統嘅紫菜飯,仲有用雞皮做外皮嘅韓式餃子,最驚喜嘅係嗰個紫菜粉絲卷,佢係用紫菜包住已經炒過嘅粉絲然後拎去炸,咬落去外表鬆脆,裏面嘅粉絲熱辣辣,呢個創新嘅菜式個人覺得好特別!魚糕串🍢呢個小食係我每次去韓國都必食嘅傳統食品!魚糕串好厚身,同回憶中嘅味道係一模一樣,感覺上好似返返韓國咁!總括而言,呢餐
濟州柑橘炸雞拼蜂蜜焦糖炸雞🍗
芝士排骨鍋🫕
魚糕串🍢
總括而言,呢餐飯食到好飽好滿足,炸雞來講我覺得算係比較地道同高質,價錢又合理,一定會再幫襯!
順帶一提,呢間餐廳有幾間分店,如果大家覺得科學園有啲遠嘅話,喺觀塘駿業街都有外賣專門店,大家可以外賣返屋企慢慢享受佢地既美味炸雞架!夠曬方便!