餐廳: 薈聚軒
資訊:

2024-01-10 372 瀏覽
今日同朋友一家喺科學園附近踩單車,踩到攰就喺附近搵野食!人多就最啱食中菜,叫幾樣餸share食,又可以試下唔同嘅菜式,於是就揀左呢間薈聚軒!環境上黎講喺好乾淨,有氣派,我地去嘅時間尚早,唔洗等位,坐咗一陣之後,都見到開始有啲人龍,所以如果大家去食,bk定枱就好啲🤭求其一餐 $498上湯大蝦球伊麵蝦球都有8,9粒,麵底彈牙,唔會黐埋一舊!配埋啲醬,味道喺滿意👍即日足料老火湯真材實料,好好飲!而距地喺(不)埋個湯渣上碟!一煲都分到4大碗湯!清蒸沙巴龍躉 1斤好有鮮味!都唔多骨!可以啖啖肉!正!玫瑰豉油雞半隻店員介紹話一定要試!食落好入味但又唔鹹,雞肉仲好鮮嫩😇燒汁薯仔牛柳粒牛柳粒份量多!火喉控制得好好,一啲都唔韌!味道甜甜地!幾好味!片皮鴨 1隻 $168好多鴨肉,而啲皮仲喺膽嘅!每一片鴨肉都好正!無多餘嘅肥肉!大概都包到16片左右!只皮好薄!

求其一餐 $498
上湯大蝦球伊麵

即日足料老火湯

清蒸沙巴龍躉 1斤
好有鮮味!都唔多骨!可以啖啖肉!正!

玫瑰豉油雞半隻
店員介紹話一定要試!食落好入味但又唔鹹,雞肉仲好鮮嫩😇

燒汁薯仔牛柳粒

片皮鴨 1隻 $168