2023-11-20
呢間西餐廳今年先開幕,👭🏻孖妹成日去登龍街搵食,比佢門面同內部裝修吸引左,統一奶油白比人感覺好柔和舒適,即刻9秒9冲入去試下,一入門口先係吧枱收銀,左右兩邊都有座位最吸精係拱門形梳化位,成個餐廳得4個㗎咋,打卡影相一流,秒變淑女🙆🏻♀️餐廳提供多款意粉,扒類、甜品、前菜吐司小食,仲有唔同特色嘅咖啡Latte選擇,好多元化💪🏻大胃口啲仲可以揀2人餐🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢蒜香牛油小龍蝦佐酸忌廉滑蛋|酸種多士 💰128✨賣相完美貫切餐廳歐陸風格🙆🏻♀️餸料同酸種包放喺深啡色竹tray 呈上比客人,4塊切半酸種多士放喺鳥巢🪹形圓兜,滑蛋+小龍蝦+酸忌廉依層打對角放入金色正方形器皿中,外觀已經好誘人☺️餸料都好多,大家可以先塗酸忌廉喺酸種多士上,再放上小龍蝦+雞蛋✨小龍蝦肉質鮮嫩,酸忌廉柔滑質地入口即化,酸甜味平衡,令多士口感更清爽,聞落仲有陣陣茅屋芝士香味,滑蛋加左牛奶炒成,非常滑溜,酸種包升糖指數較低,加埋白肉同乳酪好快就飽哂🥢明太子意大利飯|蒜蓉燒扇貝 💰148✨燒扇貝係主角之一,廚師保留左扇貝外殼,將扇貝肉連裙邊用牛油、蒜蓉燒熟,肉質鮮嫩濕潤,外層少少焦香,再加入滿滿明太子,明太
🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
🥢蒜香牛油小龍蝦佐酸忌廉滑蛋|酸種多士 💰128
🥢明太子意大利飯|蒜蓉燒扇貝 💰148
✨燒扇貝係主角之一,廚師保留左扇貝外殼,將扇貝肉連裙邊用牛油、蒜蓉燒熟,肉質鮮嫩濕潤,外層少少焦香,再加入滿滿明太子,明太子鹹鮮味道令扇貝蒜蓉香氣鮮味更為突出
✨米飯好飽滿,有大量白汁燉煮,口感有煙韌嚼勁,同明太子蒜蓉燒扇貝味道好夾
🥢 鳳梨酥巴斯克芝士蛋糕 💰68
✨ 用上黑色正方碟上,旁邊有消化餅碎、玫瑰花瓣🌹裝飾,碟中心放上菠蘿乾芝士蛋糕,外觀呈淺蘿蔔色,面有鹽味香滑忌廉,蛋糕口感細膩濕潤😍外面焗嘅燶度剛好,👷🏻♀️細孖覺得口感比一般巴斯克鬆軟但不失酥脆口感,內餡用上鮮菠蘿肉同菠蘿cream cheese,超級creamy ‼️稱得上係「鬆軟」版嘅台灣鳳梨酥,濃郁芝士+鳳梨酸甜果香簡直係無敵
🥢開心果奶 (熱)💰58
✨上格時已經聞到好重開心果味☺️ 店員仲會拉個心形花,加開心果碎裝飾,開心果奶散髮出濃郁香氣,鮮牛奶香味同開心果香氣相互融合,形成香濃口感香濃口感,牛奶質地絲滑x 開心果堅果香
✨開心果含豐富蛋白質、脂肪、當中鎂元素,有助緩解焦慮同提升心情👷🏻♀️細孖飲完勁放鬆即刻想返屋企瞓覺😂
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
✍🏻總評: