2018-11-29 46 瀏覽
前幾日同屋企人喺大圍金龍冰室開餐。門口一本厚厚嘅餐牌放喺架上供客人參考外, 仲用粉筆喺兩塊黑木板上介紹下午茶/晚餐及是日晚餐。幾十蚊一個餐,價錢貼地。晚上六點半未到,已座無虛席。餐廳以粉藍色同白色為主色,裝修簡單,整齊幹淨,感覺舒服。餐廳食物款式多樣, 有小食、廚師推介、下午茶餐、美式鐵板餐, 百搭自選推介餐、焗飯/意粉、奄列、意式風情精選套餐加餐湯及飲品等等。總有一款啱你心水!豬扒包加炒蛋冰室同茶餐廳嘅豬扒包即叫即做好新鮮,水準非常高。剛烘好嘅豬扒包鬆軟微脆,豬扒肉質稔而不膩,加上沙拉醬同新鮮生菜,有口感。加六蚊點多個炒滑蛋,配搭唔錯唔錯。蠔油生菜(走油)均衡飲食要有蔬菜,點咗碟蠔油生菜。走咗油嘅生菜更加健康,但完全無令碟菜失色,仍然保持翠綠爽甜。蠔油分開上,點吾點我話事,值得讚。咖哩厚切吉列豬柳飯見到隔離碟碟飯量十足,為免浪費,要求少飯。比手掌還要大嘅厚切豬柳炸到金黃酥脆,肉質鮮嫩無骨。加上秘制咖哩醬汁,啖啖白飯都食到好濃嘅咖哩味。 呢度嘅咖哩汁同出面果啲唔同,多一份香濃味。 Latte鮮奶咖啡加熱奶餐後飲番杯香滑熱飲,飽飽的滿足嗮。親民嘅價錢有咁嘅質素,已難得。加上侍應態度好,見
前幾日同屋企人喺大圍金龍冰室開餐。

豬扒包加炒蛋

蠔油生菜(走油)

咖哩厚切吉列豬柳飯

Latte鮮奶咖啡加熱奶
餐後飲番杯香滑熱飲,飽飽的滿足嗮。

親民嘅價錢有咁嘅質素,已難得。加上侍應態度好,見到客人時講你好,食物上檯時講慢用,客人離開時講多謝。值得再來。