2022-12-07
鼎家喜筷是鼎爺私房菜旗下餐飲品牌, 位於海之戀, 明亮簡潔的裝修, 主打港式燒味、茶餐及秘製雞煲, 餐廳坐位寬躺舒適我們點了幸福雞煲雞煲還奉送新鮮蔬菜一份, 90分鐘任食、可以無限添加雞件, 辣度可跟據自己喜好選擇, 由ʙʙ辣至大辣🌶️, 雞件大塊啖啖肉, 份量都比較多, 雞煲本身已經有新鮮紫洋蔥、芫荽、指天椒等香料, 所以一打開蓋香氣十足, 雞肉非常入味夠嫩滑, 醬汁香辣濃郁, 先食雞件再加上湯打邊爐, 每啖都沾有濃濃湯汁, 非常惹味, 火鍋配料多達二十款可以選擇✨新鮮蔬菜🥬雞煲奉送的, 有金針菇、冬菇、粟米及娃娃菜自選火鍋配料豆卜、腸仔、午餐肉、響鈴材料新鮮、份量多飲品🍹芒果沙冰🥭超級大杯, 非常清涼又解渴火山阿華田滿滿阿華田粉超邪惡整體ᴄᴘ值高, 非常抵食, 環境整潔企理、服務態度親切有禮有笑容, 全程主動換碟、上菜有效率揸車的朋友, 商場設有停車場🅿️, 非常方便
我們點了
幸福雞煲
新鮮蔬菜🥬
雞煲奉送的, 有金針菇、冬菇、粟米及娃娃菜
自選火鍋配料
豆卜、腸仔、午餐肉、響鈴
材料新鮮、份量多
飲品🍹
芒果沙冰🥭
超級大杯, 非常清涼又解渴
火山阿華田
滿滿阿華田粉超邪惡
揸車的朋友, 商場設有停車場🅿️, 非常方便