2019-07-26
天氣轉熱, 太耐冇打過邊爐, 今晚突然癮起, 約朋友出黎一聚, 一齊烚下烚下!交通方便一定係油尖旺, 二人行左去人流較少既街道, 誤打誤撞就見到間火鍋店, 門外看看MENU, 款式似乎幾多選擇, 於是就入內一試! 還好平日入夜時份, 未見太多人, 冇訂檯都順利安排入座 (人流主要7點開始出現)地方不大, 但有樓上層, 點餐時同時送上醬料比我地混醬, 醬油每位$10Menu上除了火鍋配料, 還有刺身、熟食小食, 但我地今次人少, 只好ORDER少少share食~ 下次再黎要約多d人先試到其他款!有幾款湯底都幾有特色, 價錢大約二百蚊左右, 人多share都化算~ 人少還是叫個basic平既湯底, 重點放去食物吧!叫左個沙爹湯底, 一上檯, 已經聞到好香濃沙爹味, 正! (不過加湯都加返清湯, 濃郁味會逐漸減淡)叫左個 安格斯牛頸頸脊色澤鮮紅, 入口唔算好嫩, 但勝左牛脂唔會太多, 唔會食到成口油, 肉味較重而最有驚喜係 秘製芝士墨魚丸, 一食就已經好喜歡!!大大粒, 墨魚丸彈牙鮮甜, 有些少墨魚碎粒, 咬至中心位, 有芝士爆醬! 芝士呈半流質, 不是全流心, 芝士味香, 口感軟棉, 好食
地方不大, 但有樓上層,
點餐時同時送上醬料比我地混醬, 醬油每位$10
叫左個 安格斯牛頸頸脊
而最有驚喜係 秘製芝士墨魚丸, 一食就已經好喜歡!!
大大粒, 墨魚丸彈牙鮮甜, 有些少墨魚碎粒, 咬至中心位, 有芝士爆醬! 芝士呈半流質, 不是全流心, 芝士味香, 口感軟棉, 好食!! 下次都要encorn!!