2019-08-13
朋友食完牛陣嘅“澳洲產上級穀飼牛”火鍋話相當唔錯,呢日同喺形點II 行完街,順道嚟 2/F呢間《牛陣》試下。揀咗個同穀飼牛相當夾嘅冬蔭公湯底。侍應先送上一個泰國蔬菜盤,入面包括大蝦、魷魚、泰國矮瓜、青檸、泰式子彈椒及幾款蔬菜。先用牛脂肪將大蝦及魷魚煎香,加入子彈椒同加有多種香料嘅冬陰功湯底。湯底鮮甜酸辣,味道香濃惹味,配牛肉仲有提鮮效果。侍應再送上多種任食肉類及海鮮盤:澳洲產上級穀飼牛 - 色澤鮮紅、油花分佈平均、口感爽滑、牛味濃郁,當然要encore多幾盤啦!豬肉片 - 優質爽口肉味濃。牛舌 - 薄薄的牛舌片,牛味相當香濃,爽口得嚟帶點咬口。海鮮方面,任食嘅蠔、魷魚及帶子都相當優質。自助區包括腸類、丸類蔬菜、瓜類、豆製品、雞肉、魚肉、粉麵……選擇豐富。即製嘅蝦片及薯格,香脆可口。多款罐裝飲品任飲,其中包括象啤及罐裝Asahi。🍺🍺🍺最後食埋我最鍾意嘅Haagen-Dazs雪糕,呢餐真係好食又滿足。埋單嗰陣餐廳除咗送上小小嘅抹電話貼紙外,仲有得抽獎。頭獎係雙人來回曼谷商務艙機票連五星級酒店四日三夜,真係隨時有機會免費飛泰國再食過。
侍應再送上多種任食肉類及海鮮盤:
豬肉片 - 優質爽口肉味濃。
牛舌 - 薄薄的牛舌片,牛味相當香濃,爽口得嚟帶點咬口。
海鮮方面,任食嘅蠔、魷魚及帶子都相當優質。
即製嘅蝦片及薯格,香脆可口。
多款罐裝飲品任飲,其中包括象啤及罐裝Asahi。🍺🍺🍺