2024-06-13 116 瀏覽
依家好多餐廳標榜有和牛,不過唔係間間都整得好食。今次去咗觀塘工廈區,試咗一間和牛漢堡扒專門店,真係可以食到和牛既肉味,口感。- 手打和牛漢堡扒丼飯這款手打和牛漢堡扒丼飯係必食招牌菜,使用頂級的澳洲和牛,不僅油脂分布均勻,牛肉的香氣也非常突出搭配上精心烹煮的日本米飯,每一口都能感受到米飯的鮮甜和牛肉的豐富口感。而那秘制漢堡醬汁的加入,更是讓這道招牌菜的味道層次分明。至於那顆蘭王蛋,溫熱的蛋黃流淌在飯面上,不僅增加了視覺上的誘惑,橙紅的色澤也讓人食指大動。- 手打芝士安格斯漢堡扒丼飯手打芝士安格斯漢堡扒丼飯亦非常吸引,配合日式泡菜,同埋漢堡汁,香濃既蛋黃汁,濃濃既手打芝士流出黎,非常惹味。配搭牛味香濃既安格斯漢堡,口感厚實,食完之後,感覺十分滿足- 前菜就叫咗3樣小食,吉列蠔,蝦芝士春巻,雞皮餃子,質素都十分高,令人喜出望外。特別係雞皮餃子,雞皮經過精心處理,煎至金黃酥脆,餃子內餡飽滿,讓人一口接一口,非常好食。- 飲品就每人一杯熱柚子蜜,味道清新,又不太甜,特別係啱啱食完味道主食,可以平衡濃烈的味道
依家好多餐廳標榜有和牛,不過唔係間間都整得好食。

- 手打和牛漢堡扒丼飯
手打和牛漢堡扒丼飯