2020-10-12 86 瀏覽
雖然今年多左喺屋企煮飯,但係有d野自己係唔會煮到,就好似壽司刺身咁,就算有得買材料番屋企自己整都唔會有鋪頭咁好食。所以而家最好既解決方法就係喺屋企附近搵好野既日本野再買番屋企,近屋企咁又怕魚生變壞。今日就搵到呢間一嗚丼食堂完全係意外驚喜,值得下次坐定定堂食慢慢品嘗。今晚叫左個究極甲羅盛丼飯同埋一份活赤貝。首先個丼飯既料真係究極多,松葉蟹腳同蟹肉好似食極都有咁,超級豐富。蟹肉蟹膏同埋蟹籽溝埋一齊食既甲羅盛更加係超級好味,蟹膏勁甘甜,蟹肉又鮮又啖啖肉,送埋飯絕對係人間極品,蟹鉗都好大食勁多肉好正,食完成個飯係會有100分滿足既感覺。最後加埋超級爽甜新鮮既活赤貝做收尾,今晚餐飯實在無得彈。下次絕對要再食!