2018-10-09 1888 瀏覽
有人話想食正宗印度咖哩,原本係想去深水埗食,由於繁忙時段泊唔到車,最終兜左去佐敦吳松街,揀左食 🐲亞龍咖哩🐲⋯⋯中伏了。 人流唔算多,唔洗等位, 不過個一刻,我見有2位食客,好似我地咁,望住個餐牌好迷網,揀唔到!原因一:餐廳環境殘舊,但價錢較貴原因二:望到鄰座的咖哩賣相平平無奇,再望多次個價錢,真係貴左D喎!原因三:點解咖哩無得揀種類?只得一種我地諗住應該係好味所以先咁貴啫,所以就決定點左 1)咖哩牛肉$77 & 2)咖哩雞$70 加兩罐忌廉$26。食物賣相真的好普通,不但豪無點綴,兩隻載「主角」咖哩既碟都有破損,真係好求其,一款雞,一款牛,但兩碟既咖哩味係一樣,成間鋪只得一種咖哩。可能印度咖哩都係有廚師個人風格,獨家祕制啦!坦白講,我唔喜歡,唔夠香,唔覺得有印度風味,味道比起大乜乜集團既咖哩,只是咸左少少 & 有洋䓤渣囉⋯⋯印度咖哩畀人印象係好香,聞到就好想食,但呢間無呢個效果。
原因一:餐廳環境殘舊,但價錢較貴
原因三:點解咖哩無得揀種類?只得一種