2023-10-05
自問自己對食嘅要求唔高,但呢間派龍殿真係刷新左我對難食同服務態度差嘅標準。本身同幾個朋友打完波,見附近有間新開放題店,大家又鍾意食燒烤嘢,所以就去試下啦,咁我地係食7點個段時間,入到去右邊都放左唔同種類食物,刺身壽司、肉類、泡菜、海鮮之類,諗住見到咁好似唔錯啦,點知就係惡夢嘅開始。一坐低,個服務員已經態度差差地,冇記錯係個女人嚟,行到嚟有d呼呼喝喝,咁我地都係為左食嘢所以都算,咁夾左d野番嚟食,d壽司飯硬嘅,上面件刺身都好似唔多新鮮,難聽講句衰過爭X,然後d肉我地都預係食冷藏肉,但真係好咸,唔知係咪想掩蓋個雪藏味啦,總之就真係好一般。然後到甜品,又係唔好食,唯一好d就係個阿姐係鐵板整d新鮮出爐野食,但其實都係一般般。之後refill食物速度又係好慢,本身已經間鋪唔多客都可以做到好似長期冇食物咁,最令我地反感嘅係個女職員好似成日想快d收工咁,都未夠時間就已經催單要我地交枱,比左錢之後仲有時間剩又走過嚟話時間差唔多,我地個個都有戴錶知道幾點要走人㗎,如果係咁催人走不如你係餐牌或者門口位講定埋左單好走人啦,咁條氣都順d。最後環境方面,入面唔知係咪冇抽煙定個抽煙細,食食下開始好大煙,局住晒係間
最後環境方面,入面唔知係咪冇抽煙定個抽煙細,食食下開始好大煙,局住晒係間餐廳入面,唔知我地仲以為係咪邊到燒著野,然後出去廁所,間餐廳又唔閂好後門,搞到人地個商場都一大陣呢間鋪d燒烤味,廁所出番嚟之後成個商場都充斥住個陣味,真係鄧D樓上住客同d經過路人慘。
人生中第一次寫食評就係比呢間咁嘅餐廳,我d朋友好多食到一半已經話想走,但最後廢事蝕埋d錢先繼續係到,員工態度差同嘢食唔得,再加上環境大煙冇抽風,成個用餐觀感直線下降,真心唔會再有下次去呢間嘢,請我去我都唔會去。