2022-02-02
炸和牛脆薯餅 $68和牛海膽壽司 $95 per each火焰和牛雞蛋拌飯 $128🌟炸和牛脆薯餅的料餡主要為薯蓉及牛肉碎,但牛肉碎份量極少,基本上唔太食到牛肉味。🌟和牛海膽壽司感覺普通,海膽顏色點奇怪,無論和牛或海膽都未有非常出色。🌟火焰和牛雞蛋拌飯為餐廳招牌菜,食物一到立即相機食先,樣貌係幾吸引。但食落每片和牛非常薄,可能本來對此菜式期望太高,食完感覺一般,完全未有令人感到驚艷,有點失望。另外,雞蛋拌飯的份量頗細,如果一齊share應該完全唔飽。Overall:Taste – 4.5/10Service – 3/10 Environment – 4/10 (餐廳地方細小,較為逼挾)Booking – Online / Phone本來上網見到餐廳後對餐廳滿懷期待,但一到餐廳已感到逼挾局促,之後店員態度極不友善,本來以為呢個價位餐廳服務正常,但我地想要一杯水都要問左3次店員先有。另外餐廳食物質素普普通通,完全唔值得一試,絕對唔會再次到訪。———————————————和牛88📍銅鑼灣登龍街28號永光中心13樓
和牛海膽壽司 $95 per each
火焰和牛雞蛋拌飯 $128