2023-03-03
放假遠征專程嚟到太古,有幸被安排到卡位,坐得舒服同自在😌午餐時段嚟到,已經全院滿座,遲少少嚟都要排隊🙈🌟 Lotus海鹽焦糖梳乎厘 $108🌟梳乎厘係食完正餐之後,早五分鐘先叫店員準備,飯後甜品😆一嚟到未食已經覺得好鬆軟,用九秒九時間相機食先,以免淋了就不太好,味道好香濃既蛋香味,超鬆軟🤤🌟 芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬 $82🌟要讚既係牛油果醬味道調配得好快,加咗洋蔥碎粒、檸檬汁、醋等調味料,食完好開胃,再放上三文治做汁醬都可以😌三文治用了牛油去烘焗好香脆可口,牛肉餡料好juicy,加埋太陽蛋既蛋漿一齊食,完美配搭😋🌟 蜆肉西班牙腸扁意粉 $115🌟蜆肉肉質鮮嫩新鮮零沙粒,切粒西班牙腸入味香口😉🌟伯爵茶鮮奶咖啡 $42🌟伯爵茶味香濃,加咗鮮奶後口感滑溜,且加咗冰同奶香味都無蓋過本身伯爵茶香味😋🌟玫瑰鮮奶咖啡 $42🌟好細滑既奶泡,上面舖了新鮮既玫瑰花瓣,飲落有淡淡既玫瑰花香😌
🌟 Lotus海鹽焦糖梳乎厘 $108🌟
🌟 芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬 $82🌟
🌟 蜆肉西班牙腸扁意粉 $115🌟
蜆肉肉質鮮嫩新鮮零沙粒,切粒西班牙腸入味香口😉
🌟伯爵茶鮮奶咖啡 $42🌟
🌟玫瑰鮮奶咖啡 $42🌟