餐廳: Tai O Lookout
資訊:

2023-01-14 2068 瀏覽
隨心出發 走到舒適餐廳 起初仲完全包場添🤣✅靚景玻璃屋玻璃屋頂設計 樓底高 透光度亦高 仲望到海添 拍拖坐室外應該幾chill😎✅風味午餐餐廳以蝦醬 䶢魚 紫貝天葵等 地道食材入饌 其實期望不高 但當日揀既意外都岩口味😍 我地食左👇🏻🍴脆香大澳蝦醬雞翼🍴大澳一品炒香苗🍚(即係炒飯)🍴公司三文治🥪三文治幾好味😋 如果搭配既薯條🍟脆香啲更好🍴紫貝天葵芝士餅呢個最有驚喜 紫貝天葵整成既汁 微酸 同芝士餅好夾 開胃解膩✅斜坡升降機🛗第一次坐呢種斜上斜落既升降機 大家都感覺新奇👏✅有廁所🚽🤣設有殘廁同男、女廁 衛生正常啦 一定好過附近公廁✅活化建築餐廳位於酒店🏨 內 而酒店則由建於1902年既舊大澳警署活化而成 翻新後建築仍保留文化特色 具有濃厚殖民地色彩 食以外仲可以考慮住下😝✅順便行山之旅食飽放完水 行返出去無耐就係 虎山觀景台 登山🧗‍♀️起點 我地都黎個 親子BB級行山 一個鐘唔駛登頂加折返啦🙌
隨心出發 走到舒適餐廳 起初仲完全包場添🤣

✅靚景玻璃屋

✅風味午餐
脆香大澳蝦醬雞翼

🍴脆香大澳蝦醬雞翼
大澳一品炒香苗

🍴大澳一品炒香苗🍚(即係炒飯)
公司三文治

🍴公司三文治🥪
三文治幾好味😋 如果搭配既薯條🍟脆香啲更好
紫貝天葵芝士餅

🍴紫貝天葵芝士餅

✅斜坡升降機🛗
第一次坐呢種斜上斜落既升降機 大家都感覺新奇👏

✅有廁所🚽🤣
設有殘廁同男、女廁 衛生正常啦 一定好過附近公廁

✅活化建築

✅順便行山之旅