2022-09-25
🌃 餐廳位於旺角樓上舖, 以哈利波特魔幻世界為主題, 以9¾月台為藍本, 係一間聚集哈利波特fans嘅餐廳, 餐廳收藏不同哈利波特Lego、 書籍、 各款模型擺設、 相架等等, 無論餐廳嘅牆壁、 玻璃窗、 座位、 食物嘅菜式名, 飲品嘅擺設, 都融入哈利波特嘅元素, 做得十分細緻, 感覺像穿越了哈利波特嘅魔幻世界一樣, 如果想有一個更佳嘅體驗, 也歡迎客人cosplay進來, 小編也見到有cosplay嘅客人😍。.🍜 呼呼,南瓜現。呼呼,菜菜現。💲 每款32蚊👉 係南瓜湯同埋雜菜湯, 南瓜湯食到淡淡嘅南瓜蓉, 湯嘅口感幾smooth, 而雜菜湯以羅宋湯方式烹調, 有不同種類嘅野菜, 酸酸辣辣幾開胃。.🥖 巴馬火腿蒜蓉法包💲 48👉 蒜蓉法包份量有四塊, 法包都算脆口, 每片都鋪上一塊巴馬火腿, 蒜蓉法包用作伴湯食感覺不錯。.🥗 龍蝦牛油果沙律💲 95👉 小編係牛油果控😍, 所以呢個係必點, 沙律中間有一條長長嘅牛油果, 係已經切片, 食落地creamy, 係小編鍾意嗰種牛油果嘅熟度, 而龍蝦肉也有不少, 咬落幾彈牙,另外要讚一讚啲菜都幾新鮮, 食落好爽脆, 連埋撈埋麵包糠同埋車厘茄一齊
🍜 呼呼,南瓜現。呼呼,菜菜現。
💲 每款32蚊
🥖 巴馬火腿蒜蓉法包
💲 48
🥗 龍蝦牛油果沙律
💲 95
👉 小編係牛油果控😍, 所以呢個係必點, 沙律中間有一條長長嘅牛油果, 係已經切片, 食落地creamy, 係小編鍾意嗰種牛油果嘅熟度, 而龍蝦肉也有不少, 咬落幾彈牙,另外要讚一讚啲菜都幾新鮮, 食落好爽脆, 連埋撈埋麵包糠同埋車厘茄一齊食, 整個配搭嘅層次感好豐富。
🥘 鹹蛋黃軟殼蟹意大利飯
💲 95
👉 呢個絕對係邪惡同埋重口味嘅組合😍, 炸原隻軟殼蟹好脆口, 配上以鹹蛋黃拌成嘅意大利飯, 層次感很豐富,邪惡到不得了, 食完依個要叫多一碟沙律中和一下。
🥙 魔法學院的盛宴
💲 138
👉 呢個其實係 all day breakfast, 份量都好多, 小編覺得係二人份量, 有炒滑蛋、牛角包、 腸仔、兩塊嘅可樂餅同埋流心芝士漢堡, 仲有沙律菜, 比較令到小編有驚喜既係流心芝士漢堡, 裏面芝士都有好多, 呢間整all day breakfast都幾出色。
🍹 另外小編叫了芒果乳酸及紅棗花茶 做一個完美嘅作結。
🤠 通粉 foodie 食評總結 :
👉 簡單嚟講, 係一個哈利波特迷必去嘅地方, 可以打卡打卡同埋打卡, 而食物質素以cafe嚟講都算中上, 擺盤都好有心思, 而下次小編有機會可能會cosplay去添😍
📍 9 3/4 cafe
旺角煙廠街9號興發商業大廈4樓404室
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。