2019-01-31 17 瀏覽
出面好多韓燒都係做任食嘅,仲要主打咩咩靚韓牛,但我哋唔食牛嘅就會比較蝕底,做set嘅都好多係豬搭d牛,散叫又比較費,所以我屋企好少食韓燒。但呢間麻浦竟然有全豬set!真係岩晒我同媽媽!豬肉拼盤 2人份($338)呢個二人拼盤包四款肉:護心肉、五花肉、豬頸肉同特上麻浦豬排,仲有一碗韓式湯品,我哋就點咗純豆腐海鮮湯。個豆腐湯真係好足料,大大舊豆腐,好多海鮮,仲有隻蛋,d湯好似飲兩三啖就無晒,然後成碗都係湯料個湯唔會好辣,好易入口,都幾開胃架!飲飲下湯,主角黎啦!一眼見到四款肉都無咩調味料,係護心肉加咗少少黑椒。一般食燒肉放題嗰d肉都係急凍肉或者係無咁靚嘅肉,所以一定係醃晒去蓋咗d唔好嘅味。但呢到醃都唔醃,即係d肉係新鮮架啦一夾起d肉,唔會硬唔會有冰,舊舊都好完整,食落d肉都無雪味,肉質又唔會霉,真係幾唔錯!四款肉中護心肉真係必食!肉味好重,有少少黑椒就更加惹味(好味到我同媽媽單點加碼咗一碟護心肉)呢到嘅侍應仲好好幫我哋較火,見到起焦就換板,而走嘅時候個韓國人老闆仲連講幾聲多謝(用韓文),服務態度都一流
豬肉拼盤 2人份($338)

(好味到我同媽媽單點加碼咗一碟護心肉