2010-03-30 2 瀏覽
尋日同honey出開旺角,諗住食埋嘢至返屋企,響花園街一帶行咗一陣,睇極都唔知自己想食乜,突然之間響我個腦海入面諗起上海麵,之後就捉咗honey去羅坤發喇!(((其實我自己之前都已經食過一次,覺得佢地啲上海幼麵都幾好食。)))Honey叫咗個『A+B+C』餐,即係牛根豬扒菠菜麵。佢都話啲麵好食,而且個湯又夠清。我自己就叫咗個『A+B』餐,即係牛根雞翼上海幼麵。其實我只係比較鍾意食佢果度啲上海幼麵而已。至於啲餸方面就不過不失啦,未至於入唔到口咁囉!(((我之前食過一次豬扒上海幼麵,啲豬扒同出面好多餐廳一樣,唔太特別。))) 順帶一提,去得呢啲舊式舖頭食嘢,都知道啲伙計唔會特別好服務咖喇!(((但係我上次去果陣唔係咁咖)))!不過,都唔駛側哂身挨埋牆,仲撬埋對手面露不滿咁企響啲食客面前等落單囉,好似嫌我地睇得耐咁!勁黑人憎! 之後我都忍唔住同我honey講,你快啲叫啦,如果唔係人地一路撬住對手等你咖喇 (((擺明係要俾說話果個阿姐聽)))!

2010-03-29