2019-04-19
又是令搞手頭痛不已的生日飯。是日揀了呢間。佢响尖沙咀、銅鑼灣都有分店。環境不錯,但人極少。與樓下的炸雞店好大對比。食物方面,呢間係偏貴一黎即靜悄悄地order咗個甜品寫生日字。食完先嗌上枱。店員跳出黎幫我地影即影即有,再攝入生日卡入面送俾我個friend。估佢唔到,大大加分,讚!(好嘞,寫咗出黎,冇晒驚喜嘞)(汗)西班牙海鮮墨汁飯(Squid ink Seafood Paella)(for 2 person)($298)二人份其實都幾多。個飯入面有頗多料,例如洋葱碎。上面的海鮮不算太新鮮,不過不失。帆立貝亦只有一個五蚊銀咁大。我會歸類為可以一試但不要太大期望。芝士煎蟹餅(Crab Cake with Cheese)($168)蛋味較蟹味突出,面頭的芝士相當淡味。鐵板夠熱,不差。西班牙豬仔骨(Baby Pork Ribs)(5 Pcs)($298)個人黎講,覺得豬仔骨只要夠熟而唔煮過龍,基本上係冇得輸。呢個豬仔骨就甚得我心。肉質算嫩,但略嫌肉汁唔夠多,有啲乾。配芥末醬相當惹味。比較有驚喜係黑毛豬煙肉欖油意粉($98),意粉olive oil好香,調味恰到好處彈牙得黎係有鑊氣同時煮到平時唔
佢响尖沙咀、銅鑼灣都有分店。
環境不錯,但人極少。與樓下的炸雞店好大對比。
食物方面,呢間係偏貴
一黎即靜悄悄地order咗個甜品寫生日字。
食完先嗌上枱。
店員跳出黎幫我地影即影即有,
再攝入生日卡入面送俾我個friend。
估佢唔到,大大加分,讚!
(好嘞,寫咗出黎,冇晒驚喜嘞)(汗)
二人份其實都幾多。
個飯入面有頗多料,例如洋葱碎。
上面的海鮮不算太新鮮,不過不失。
帆立貝亦只有一個五蚊銀咁大。
我會歸類為可以一試但不要太大期望。
蛋味較蟹味突出,面頭的芝士相當淡味。
鐵板夠熱,不差。
個人黎講,覺得豬仔骨只要夠熟而唔煮過龍,基本上係冇得輸。
呢個豬仔骨就甚得我心。
肉質算嫩,但略嫌肉汁唔夠多,有啲乾。
配芥末醬相當惹味。
比較有驚喜係黑毛豬煙肉欖油意粉($98),
黑毛豬煙肉欖油意粉
意粉olive oil好香,調味恰到好處
彈牙得黎係有鑊氣
同時煮到平時唔食三色椒的我都覺得好味。
值得推介!
總結
呢間服務有驚喜,店員會幫你倒飲料,殷勤周到(唔知係咪冇乜客既關係)。
抵食度不足係致命傷。味道方面,同行的人覺得很好,個人覺得中上,慶祝生日可以試下。