2011-11-10 19 瀏覽
其實有用過團購券幫襯食店嘅朋友都會知道, 一般都係越快用越安全~~原因有以下(1)食物質素/分量 有機會因時間越遲而有所下降(2)越遲食就越難訂位, 甚至無位(3)更甚可能無用就執埋 咁當然, 所謂行先死先, 間唔中都會踩雷嘅!!!!繼上次用完團購券覺得麻麻之後, 其實我手上還有3張團購券未用.....一放就已經差不多到期, 打完上次食評之後, 店主回覆會跟進及改善星期5的晚上幫襯, 店內約9成客, 今次 order 了兩客, 分別是香香公主及宇治金時分量回復了之前食的份量, 以團購價 $18 來講, 真係物超所值!!!香香公主--香蕉雪花冰+三色蒟蒻+香蕉片+朱古力漿 (可改選焦糖漿)香蕉雪花冰有淡淡香蕉味, 喺另外兩款配料(三色蒟蒻 & 香蕉片)都係淡味下, 朱古力漿嘅配合剛好為味蕾帶來點點刺激~~~唯一美中不足係, 當日三色蒟蒻並非一粒一粒分開的, 而係幾粒幾粒的黏在一起, 導致減了一點分數~~宇治金時--抹茶雪花冰+蜜紅豆+煉奶抹茶雪花冰不過不失, 有抹茶的苦味但又未太令人難忘, 蜜紅豆係曾煮腍的紅豆, 很軟身, 好味!!! 配上女友及我至愛嘅煉奶, 轉眼間又被吃清光!!!!另
(1)食物質素/分量 有機會因時間越遲而有所下降
(2)越遲食就越難訂位, 甚至無位
(3)更甚可能無用就執埋

咁當然, 所謂行先死先, 間唔中都會踩雷嘅!!!!

星期5的晚上幫襯, 店內約9成客, 今次 order 了兩客, 分別是香香公主宇治金時
果然真係 keep 返以前嘅 size!!

宇治金時--抹茶雪花冰+蜜紅豆+煉奶

另外, 於團購券到期的最後一日, 用 last 張換外賣雪花冰
當看餐牌時發現, 寫著 是日優惠:可用兩張團購券換取雙人版雪花冰(即原先條款寫明唔用得的), 很令人窩心的安排!!!! 可惜, 我只剩下一張
外賣~~焦糖咖啡雪花冰
星期二晚約8pm, 店內約3成客, order 焦糖咖啡雪花冰, 外賣盒不小, 還有膠蓋蓋住, 而且蓋得相當實, 唔會輕易彈開, 讚!!!
焦糖咖啡--咖啡雪花冰+棉花糖+雞蛋布丁粒+焦糖漿
咖啡雪花冰的咖啡味濃, 正!!!! 但棉花糖不是我杯茶, 如果棉花糖質感再軟身啲就更好; 雞蛋布丁粒太細粒, 而且被焦糖味糖漿完全蓋過~~
拎住外賣盒食了 20mins 都無點融, 正!!!
2011-11-04
$18 (宵夜)
果然真係 keep 返以前嘅 size!!
外賣~~焦糖咖啡雪花冰
  • 雪花冰