2021-03-13
今日星期六同亞媽去咗東薈城行街, 自我幻想響大阪坐火車出去行outlet, 全日響嗰度一樣… (開始想旅行到有妄想症).行到好餓搵嘢食入咗依一間. 兩点半唔駛等. 侍應帶位坐低叫咗茶就order嘢食 :鹵水鵝片拼盤(細)$128糯米卷潮州粉果鴛鴦水晶包- 个拼盤內有:鵝片, 鵝肉, 鹵水蛋, 墨魚片, 鹵五花腩, 墊底个鹵水豆腐等等. 好足料(只係个鹵水底弱咗些小)都係好味道既- 糯米卷好鬆軟- 潮州粉果就夠飽滿- 鴛鴦小晶包各位觀衆, 有冇知道以上有乜特別?6个一籠似6筒?呢一個好特別, 唔係鴛鴦水晶包,係單一豆沙餡水晶包. 當然正常唔係咁啦, 人哋係鴛鴦水晶包嘛; 但係因唔鍾意奶皇餡就試下問佢,佢又畀我哋單色喎🤔 (其實從來都未响其他潮州酒樓成功過) 所以好好阿媽咋一聲就食曬三粒啦😋 ,小有地我都食曬三粒! 個豆沙餡好好食重有少少果皮香味!仲有我哋兩點半先至入去食, 阿媽食食下就問人哋呢度有冇下午茶. 嗰個人又話有喎, 全單八五折呢~總結食物出品用料新鮮, 出菜時熱度夠賣相好, 加上好窩心肯滿足客人要求. 現今食十間食店都冇一間如此滿意.侍應姐姐們都好親切呢, 一定會再嚟同介紹依
行到好餓搵嘢食入咗依一間. 兩点半唔駛等.
侍應帶位坐低叫咗茶就order嘢食 :
鹵水鵝片拼盤(細)$128
糯米卷
潮州粉果
鴛鴦水晶包
- 糯米卷好鬆軟
- 潮州粉果就夠飽滿
- 鴛鴦小晶包
各位觀衆, 有冇知道以上有乜特別?
6个一籠似6筒?
侍應姐姐們都好親切呢, 一定會再嚟同介紹依度比朋友✌️