2015-06-16 412 瀏覽
係銅鑼灣做完facial,仲有個零鐘就要飲食晚飯,呢個空檔又相想揾野咬下,近近地去sogo地庫既super market 睇下有咩食啦!一落到去經過cashier 後就見到秀吉,記得秀吉都係sogo 有幾年時間,由之前轉角位搬到冰凍飲品架對面,不少顧客排隊等食。本生想食個炒麵加小久丸子,但諗諗下又好似太飽,最後食左6粒小丸子。拎左小丸子後可以係隔離一邊食一邊睇住店員製作燒餅,看著店員步一步放上材料,心思思又想食多個燒餅。秀吉的章魚丸子較軟身,我會叫佢係心太軟丸子,因為入面會好似心太軟咁流啲醬出黎,夾埋入面的章魚食,口感不俗。而且我發現小丸子內的野菜換上多一粒的章魚,感覺好似比其他的章魚丸子抵左少少。

架對面,不少顧客排隊等食。

係你面前即整燒餅
心太軟小丸子