2019-12-01
#tastytommy良心食店 (老細澄清與721事件無關 有罷市 派飯 捐錢比星火💛)去過泰國應該都食過粉紅或者綠色呢兩間水門雞飯🤤 最近佢開到黎元朗果陣就試左 (真係純粹想試 唔係懲罰錯🤣) 夜晚9點都仲有好多人排隊🙈 野食同環境都的確有正宗泰國feel 感覺冇咁頹水門雞飯💛🐥🐥 $50雞肉份量幾多 雞皮好滑有彈性 肉質都唔鞋 滑過泰國果d 有雞味~ 油飯都幾有油香 令人好想一啖接一啖咁扒落口🤤 仲可以免費多飯 唔洗好似係泰國咁兩啖就食完 雖然價錢係泰國5倍 但整體出色過泰國食到既 機票都慳返!牛湯牛丸生牛肉金邊粉 $46生牛嫩滑有牛味 得兩大片唔夠喉!🥺 牛丸4粒好彈牙juicy 牛肉湯算香濃 至少好食同抵食過後面街間阿叔船麵豬/雞串燒 $13正常質素啦 好過泰國果d又細粒又乾爭爭好多架啦! 沙嗲醬都ok 未算特別惹味脆炸蝦波 $36冇咩特別泰式奶茶 $20夜晚要散嗌 質感幾厚滑 有茶葉味 甜度感覺上冇泰國咁高 冰既比例都少左
水門雞飯💛🐥🐥 $50
牛湯牛丸生牛肉金邊粉 $46