2022-02-18 1070 瀏覽
📍 何時•何地仲係上水遊🤣呢個地方就隔涉啦,應該可以話佢係古洞入邊嘅河上鄉村內嘅隱細餐廳。我都係上網搵先知原來有個咁鄉郊嘅地方🤫簡直係世外桃源😌喺上水廣場下嘅小巴站有51K,車費$6.2,係河上鄉祠堂落車。步行5-6分鐘左右就到💖喺呢度再一次提提大家記得要帶蚊怕水🦟,同埋上車之前最好去晒廁所🚾,因為去到餐廳就只有村入邊嘅公廁🤢嚟到呢間餐廳其實最主要都係為咗打下卡,不過好可惜今日落雨🥲我哋本身諗住可以入嚟食午餐但係原來早上食得太飽啦所以我哋就冇再叫淨係飲咗啲嘢同埋食咗件cake就走咗😂但係見到隔離枱佢哋有嗌到意粉🍝我向大家保證佢哋啲嘢真係好大份😍🔸三花美顏茶 $43呢個美顏茶入邊有粉紅色玫瑰花、茉莉花、岱岱花同埋荷葉。我見呢款茶係可以幫助腸道蠕動,調理腸胃不適。我已經便秘左好幾日,所以決定嗌呢個茶試試佢。飲完之後我記得我返屋企就有廁所去啦💩呢個花茶並未都唔算好濃,淡淡的花香味。如果重味啲就更加好啦🙌🏻🔸窈窕香茶 $43而呢一款就係我朋友叫嘅,成份有檸檬馬鞭草、迷迭香、檸檬草、洋甘菊同粉紅玫瑰花。功效係可以瘦身、去油脂、助消化、並可平靜不安的心情,帶清新的花香味,適合任何時間飲用。不過佢就
📍 何時•何地

🔸三花美顏茶 $43

🔸窈窕香茶 $43
而呢一款就係我朋友叫嘅,成份有檸檬馬鞭草、迷迭香、檸檬草、洋甘菊同粉紅玫瑰花。功效係可以瘦身、去油脂、助消化、並可平靜不安的心情,帶清新的花香味,適合任何時間飲用。不過佢就話麻麻哋啦,可能因為太多草嘅關係飲落都真係有草青味😹怕嘅朋友另外選擇其他茶啦👍🏻不過朋友話飲完之後確實係消滯🥳

🔸竹炭杏仁豆腐慕絲 $39

蛋糕免頭有杏仁碎,豆腐味重,唔會太甜👍🏻竹炭同豆腐一層一層,差啲以為係oreo添😆不過我認為價錢唔平,試下就算了。

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️
環境質素⭐️⭐️⭐️⭐️