2024-09-03
最多又最正嘅牛火鍋放題係哂度😝幾間分店都試過,今次去最少去但勁多人嘅尖沙咀分店,位置極方便,係the one隔離!!6點半已經坐滿咗一半,我哋要坐入少少,入面冷氣超正😗一坐底一定一要嗌咗湯底先😂如果唔係等好耐先有得食!今晚揀咗香辣沙嗲同蕃茄豬骨湯底😚食牛最match係里2個!我朋友覺得蕃茄湯底偏酸,但我又覺得中和食得肥膩嘅感覺!我幾鐘意😝外面有冷盤區(麻辣雞軟骨,騰椒魚皮,螺肉,中華沙律,醉雞翼尖,豬手,生果)好多揀❗️❗️❗️熟食區有台式肉燥飯,椰汁雪耳紅棗糖水,麻辣小龍蝦,炸饅頭(竟然有🥹👍🏼,落勁多煉奶,超正)打邊爐區有炸芋頭,魚皮,響鈴,炸枝竹,炸午餐肉,超豐富🎉菜呢都好超過8款你揀,今晚主打食水蓮(竟然有🥹好鐘意索哂啲湯),紫羽衣甘藍,冰菜!!都係有啲比較少見嘅😍仲有丸,長條蟹柳,風琴豆腐添👍🏼👍🏼超多…..甜品區都好有多選擇!!有DIY雪糕,Haagen daze雪糕,甜筒,榴槤大福,伯爵茶奶凍,Tiramisu,牛奶凍,楊枝甘露,蛋糕,芋圓….🤭完全滿足哂一個甜品控!!我哋返到位再繼續掃QR code點牛肉,有牛肩胛牛板腱,M5和牛😍😍勁靚仔啲肉紋😗跟指示淥5秒,超滑!!!啱啱
我哋返到位再繼續掃QR code點牛肉,有牛肩胛牛板腱,M5和牛😍😍勁靚仔啲肉紋😗跟指示淥5秒,超滑!!!啱啱好熟哂😍😍very gooood!!!!另外我地都不停encore脆肉鯇片 & 紅糖糍粑😚高質!!!