2024-10-13 0 瀏覽
到訪當日嗌左Dinner set,菜品非常豐富,每人可嗌兩款cold appetiser,兩款warm appetiser,一份main 及甜品,餐廳亦會提供餐包餐包有幾隻,個人最鐘意係脆餅,加埋個香草醬好夾🧡前菜吞拿魚配牛油果醬及乾蒽味道豐富,口感又有層次,係當日最好味嘅前菜👍🏼,車厘子凍湯酸酸甜甜🍒,夠晒開胃,加埋小多士增添味道的變化及口感Caesar salad正常發揮🥗,Beef carpaccio味道帶酸夠開胃,但不算好特別熱頭盤田雞腿,肉質好滑又不失彈性,調味帶牛油香另外魷魚加入大量乾蔥調味,比較重口味,整體味道更香口🤤主菜嗌左招牌魔鬼魚,魚肉質地好滑,餐廳將魔鬼魚處理得好好,唔會帶有阿摩尼亞臭味,以大量香料調味,令到魚肉味道鹹香,惹味但唔會另人覺得好鹹同太重口味,配合苦白菜沙律都不錯,令整體口感變化更強👍🏼⭐️三黃雞肉質都滑,帶香草味,加埋甜紅椒及洋蔥,令到整體無咁油膩,味道都ok,但唔會令人好驚喜,個人覺得未算最好食嘅黃油雞🍗甜品pistachio cream, raspberry coulis and rosted pistachio,同平時食開嘅開心果甜品不一樣,香滑

餐包有幾隻,個人最鐘意係脆餅,加埋個香草醬好夾🧡

Caesar salad正常發揮🥗,
Beef carpaccio味道帶酸夠開胃,但不算好特別

熱頭盤田雞腿,肉質好滑又不失彈性,調味帶牛油香
另外魷魚加入大量乾蔥調味,比較重口味,整體味道更香口🤤

甜品pistachio cream, raspberry coulis and rosted pistachio,同平時食開嘅開心果甜品不一樣,香滑嘅開心果cream加埋酸甜紅苺及烤到好香,好nutty嘅開心果,味道唔會過甜,口感豐富,整體唔會太heavy😍

另外朱古力心太軟配牛奶雪糕,味道正常,朱古力流心的部份好多,個人覺得有少少太過多流心,相對上一款冇咁驚喜

總結餐廳食物質素不錯,食物種類豐富,餐廳環境裝修亦高雅有格調,性價比不錯👌🏼😌
另外想講下佢地嘅服務都好好,staff會主動同客人傾下食物嘅味道,亦好樂意幫客人,態度好friendly 好nice。生日亦會送上即影即有,推介大家慶祝可以到訪🥳