1K
朋友講過幾正,但沒有想過這間看似平平無奇的牛腩麵店竟然有過百一碗的牛腩麵? 其實店內大部分食品都係50-60左右,但係最近出咗糧可以食豪啲!就揀咗比較奢侈的「騸牯牛爽腩」,真係物有所值首先介紹湯頭,騸牯牛的上湯是用上牛骨熬煮超過18小時,味道清甜,未食已經俾我飲咗好多湯由於是新鮮本地牛,牛爽腩比平時的崩沙腩更嫩,雖然油脂比較多,但吃起來完全不會覺得膩,啖啖肉很香,是比較貴但也是很值得,完全唔想再去食人龍店另外我們也點了咖喱牛坑腩飯,份量超大都只係$60左右,真係啱晒喺灣仔嘅打工仔,咖喱味好濃郁,比起快餐食開的咖喱好食好多,問起才知道是每日現炒的,簡直是米飯殺手韭菜餃也是店內現包的 皮薄好好食-環境方便乾淨企理 我覺得幾好-服務方面 因為夜晚食唔太多人店員都幾Nice,值得回頭• ───────────────潮牛腩 (灣仔)灣仔謝斐道307-311號快添大廈地下2號舖舖• ───────────────#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodi

韭菜餃也是店內現包的
皮薄好好食

-環境方便乾淨企理 我覺得幾好
-服務方面 因為夜晚食唔太多人
店員都幾Nice,值得回頭
• ───────────────

潮牛腩 (灣仔)
灣仔謝斐道307-311號快添大廈地下2號舖舖

• ───────────────

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃貨 #美食推薦

🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls