2020-10-12 1206 瀏覽
細過最鍾意既活動就係黎荃豐玩Card game, 玩到肚餓就會係附近既士多仔買個印尼撈麵食,當時好平,講更好似10蚊已經係大撈(2個麵)又無咩特別餸加,芝士腸(3條)好似都係5蚊左右,總之好抵,非常之岩學生食,所以真係中學回憶黎。時而世易,重回荃豐,當日的小士多,竟然變左間餐廳?改埋名做荃豐撈麵,哇!回憶出晒嚟,好想食返碟,一睇個價格,好似唔係咁抵wor?? 雞扒撈麵(雞翼、腸仔、牛丸)要HK$48, 不過出於好奇,都決定試下啦!個撈麵都係正常味,同以前差唔多,係會好食過我自己整既,我估分別應該係水溫既唔同,唔洗好熱既水,煮散個麵就可以上。但係出事既係全部餸,雞扒一早煎定,好乾,無肉汁!牛丸同腸仔都係好差,超乾、唔知放左幾耐,咁簡單既野反而做得咁差,真係好離譜,瑞士汁雞翼,基本野啦,因為有汁,整返熱都唔會乾既,所以係唯一無咁差既餸!大佬呀,收得依個價,唔該有返d誠意整好味少少啦,服務同態度係可以的,但我諗食淨麵就可以了,其他餸,不了。No next time, 破壞曬童年回憶,要比dislike了。好失望

2020-09-30