2021-12-11
中學時期已經開始幫襯旺角&銅鑼灣分店,有日係大圍行過竟然發覺開咗分店,咁就腳梗要食一食懷緬下啦,又唔洗走到咁遠😂.🟥原隻魷魚龍蝦汁意大利飯🦑$138🟧首先估唔到的擺盤,黑色一團原來係紫菜包住意大利飯,好有趣😮 意大利飯多汁及偏淋,較似燴飯,但龍蝦汁好好味,加上紫菜增添幾份韓日味道~而魷魚超大塊(M巾咁款😂), 啖啖肉非常彈牙鮮甜。.🟨醬燒原條豬仔骨配薯條🍖$148🟩呢道菜2人份量剛好, 豬仔骨肉夠嫩口,配上 BBQ汁十分惹味。幼薯條熱辣辣夠香口,點BBQ醬都好好味。仲配埋個芝士大烤菇添~個人覺得如果烘再乾 d更好味.🟦飲品:奶昔🥤🟪 套餐只要加$22 就可以叫奶昔,食西餐就係要飲,夠邪惡好甜好夠味😎2 杯都夠 creamy滑溜,放耐咗都唔會好出水淡哂。✨Oreo vanilla: 超綿密 oreo 碎及超濃oreo味✨香蕉朱古力:香蕉&朱古力係最佳拍檔,永冇伏,先有朱古力的香味,過後㗳到香蕉的果酸甜。.⬛鑊仔特濃朱古力布朗尼配雪糕🥧$89⬜Ocio最出名就係甜品,幾飽都要食啦😍但因為已經太"滿足" 想食最出名的窩夫/toast都食唔落,退而求其次少少地叫咗個Brownie. 鑊仔鐵板
🟥原隻魷魚龍蝦汁意大利飯🦑$138🟧
🟨醬燒原條豬仔骨配薯條🍖$148🟩
🟦飲品:奶昔🥤🟪
⬛鑊仔特濃朱古力布朗尼配雪糕🥧$89⬜
Ocio最出名就係甜品,幾飽都要食啦😍
但因為已經太"滿足" 想食最出名的窩夫/toast都食唔落,退而求其次少少地叫咗個Brownie. 鑊仔鐵板熱焫焫上場,朱古力醬 BULU BULU咁滾起, 一口香濃朱古力熱蛋糕配一口凍冰冰的vanilla雪糕,冰火交融😋亦 一讚 brownie保持到濕潤,及入面帶 nuts更添口感及香氣💯