2021-04-08
Cafe Paradise 美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒今日黎到Cafe Paradise 食午餐,行過杏花新城,被佢個外型裝修吸引左,真係好靚好有心思,充滿遊樂場開心感覺,可以坐係旋轉木馬上面開餐,真係未試過!叫左兩個$78 美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒配意粉,可以選擇飯,意粉 ,薯菜,再加$30升級做套餐,包沙律,餐湯,茶水,甜品。餐湯係南瓜甘筍湯,再加上沙律,同埋茶水。本身以為石燒係好似鐵板燒咁樣,揀好幾成熟就整好比你。原來石燒係原塊生牛扒放上燒紅左嘅石頭,由自己去燒,自己中意幾熟就燒幾熟。餐廳亦都好貼心,睇到老人家,擔心會被熱石整親,所以有員工過來切好再幫你燒埋。而醬汁方面就有黑椒汁同蒜茸海鹽汁,唔洗揀,兩隻味有齊哂!不過原來控制熟成度都幾難,因為石板有餘熱,所以邊燒邊食,就要好好控制時間,避免過熟。而甜品就係忌廉啫喱,呢啲懷舊小食,好有以前去遊樂場食嘅感覺!
美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒