2021-06-14 839 瀏覽
今日端午節,諗住成日食糭又好悶,見到有人介紹KK Day呢個Sunday Brunch,就同屋企人嚟食下慶祝端午節。呢個Brunch係90分鐘頭盤任食,再加一個main同一個dessert。一入坐,就叫咗一round頭盤試下先,而main大家都叫咗牛扒!坐咗15分鐘左右(完全唔覺自己坐咗咁耐,我哋坐咗係窗邊,佢個落地大玻璃透咗d自然光入嚟,又涼涼地,感覺好舒服)d頭盤就一次過上晒,都幾震撼!先講講個龍蝦湯,夠味,又唔會太咸,我哋仲encore咗多碗!Green Salad d菜好新鮮,佢撈咗少少汁有d味,好fresh!黃鰭吞拿魚他他佢係用個脆皮裝住,個皮勁脆,他他個味又好,有少少日式嘅感覺!日本油甘魚,佢落咗d豉油,個油甘魚好香好滑,正!個煙熏三文魚就一般,冇咩煙熏味!凍肉芝士拼盤就正常!黑松露薯條勁脆勁好味!我一個人差不多食晒!到個main啦,個牛扒都好有牛味,但係就有啲筋,都煎得好香!甜品就叫咗芒果與椰子,個造型贏晒!味道又唔太甜,好食!至於70%朱古力威士忌,好有酒香味,朱古力都好滑,但太甜,只可以食一半!

龍蝦湯

Green  Salad

黃鰭吞拿魚他他

日本油甘魚,佢落咗d豉油,個油甘魚好香好滑,正!
日本油甘魚

個煙熏三文魚就一般,冇咩煙熏味!
煙三文魚

凍肉芝士拼盤就正常!
凍肉芝士拼盤

黑松露薯條勁脆勁好味!我一個人差不多食晒!
黑松露薯條

牛扒

甜品就叫咗芒果與椰子,個造型贏晒!味道又唔太甜,好食!
芒果與椰子

70%朱古力威士忌