今日由於出中環有啲嘢做~所以同母親大人行下行下經過蘭桂坊 實不相瞞本人妻從來未去過蘭桂坊~ 估唔到人生第一次去竟然係同老母~ 如果係白馬王子就好啦!!!! 好彩最後被我發現一間咁好味的炸雞店~ 令呢個行程增添好多色彩~~首先門面非常舒適~入到去裝飾帶有異國風情!! 有格調的長吧枱,配上車水馬龍繁華的景觀~令這間店更有格調! 一個字型基本上餐廳嘅菜式非常之多~除咗有套餐之外亦都可以散叫! 由於一家人出動有三個人~所以我哋決定叫咗個三至四人餐! 貪佢可以食多啲唔同嘅嘢!!首先上嘅係凱撒沙律~ 沙律菜新鮮爽甜~ 配上芝士咬落去除咗有口感~ 層次亦都豐富正好減淡~ 炸雞的油膩感覺 而且食咗菜好似冇咁罪疚感呀~~紫菜薯條完全冇得輸!簡直shake shake薯條既究極進化版~ 紫菜粉咸道適中,薯條香脆得來又夠粗,又食到裏面的啖啖薯蓉!! 仲要新鮮炸起熱辣辣!真係好正呀由於可以揀雙拼炸雞試齊兩隻味! 所以人妻梗係唔執輸叫兩隻味啦 有分別叫咗 蜜糖芥末炸雞同埋黃金鹹蛋炸雞~ 炸雞嘅炸粉,薄薄包裹住嫩滑嘅雞肉!蜜糖芥末醬味道香而不辣~ 用來配搭炸雞~更帶有一點點的甜!!實在非常非常好食~ 必點必點黃金

今日由於出中環有啲嘢做~所以同母親大人行下行下經過蘭桂坊
實不相瞞本人妻從來未去過蘭桂坊~
令呢個行程增添好多色彩~~

凱撒沙律

而且食咗菜好似冇咁罪疚感呀~~
紫菜薯條

蜜糖芥末炸雞

有分別叫咗 蜜糖芥末炸雞同埋黃金鹹蛋炸雞炸雞嘅炸粉,薄薄包裹住嫩滑嘅雞肉!蜜糖芥末醬味道香而不辣~ 用來配搭炸雞~更帶有一點點的甜!!
實在非常非常好食~ 必點
必點

黃金鹹蛋炸雞

黃金鹹蛋黃炸雞好似話係限量之作
今晚遇到仲有梗係要試下啦!!!! 鹹蛋嘅鹹香~
緊緊而且均勻咁包住成隻炸雞
咬落口嘅時候,仲食到淡淡的鹹蛋, 如果有碗飯就正呀
點解會好食㗎咁樣~~

之後就到呢個咁澎湃嘅就係雞啦~ 佢足足雄霸咗三分之一張枱! 熱辣辣嘅炸雞捲住拉絲嘅芝士食
媽咪我好幸福呀!!
螺肉拌冷麵

冷面帶微辣~ 麵質彈牙有口感~ 配上螺肉同青瓜絲~ 消暑解油膩一流

熱帶風情薄餅

一間炸雞店嘅pizza竟然可以有咁香脆 嘅口感簡直超水準發揮!! 仲有拉斯效果㗎~好味!好味!

杯杯嘢飲都大大杯~ 由於大家都唔飲酒所以全部叫梳打系列~ 菊花特飲除咗有菊花味之外~係有氣嫁非常特別! 蘋果梳打即係綠色嗰杯~ 除一帶點淡淡嘅蘋果味~ 仲可以將上面嘅軟糖放落個杯度 ~令到杯嘢甜少少㗎!! 提子梳大一樣有驚喜甜度適中值得推介
凱撒沙律
紫菜薯條