五星級酒店價錢,地痞大排檔嘅服務水平。今日係第一次去,不過都好肯定係最後一次去,以後有人請我都唔會再去。我好少會喺OpenRice寫食評,不過呢間餐廳真係差到唔講唔得。今年係小弟第一次做父親節主角,滿心歡喜地同老婆外家全家去食飯,我哋一行九個大人加三個手抱嬰兒,book左夜晚7:00,冇錯,我哋係遲咗兩個字,我哋7:10一群人抱住三個BB衝住去攞枱,門口個凶神惡煞嘅reception,第一句好唔客氣地同我哋講,話打咗三次俾我哋都冇人聽,我哋抱住幾個BB去食飯遲左少少講嘢使唔使咁唔客氣,佢哋見我哋人多,帶咗我哋去VIP房,咁VIP房裝修唔錯,望落去都幾企理,不過個冷氣好流,外面30幾度,我哋喺嗰間所謂嘅冷氣房食飯食到滴晒汗,食物水準中規中矩,有好多人話價錢貴,我就覺得出嚟食飯佢又唔係話貴得好過分,要慳就不如係屋企自己煮啦,不過服務態度真係好差,講真,我哋有三個手抱嬰兒,都唔會坐張枱坐好耐,食飯食咗個半鐘,三番四次吹佢個金邊粉,去到9:00佢先同我講話師傅未夠鐘煮炒粉麵,我真係忍唔住問佢,你哋個廚師唔係照住客人想食乜嘢而煮嘅咩?乜原來要睇自己時間表㗎?個姐姐好似懶搞笑咁同我講話今日嘅安排有
五星級酒店價錢,地痞大排檔嘅服務水平。
今年係小弟第一次做父親節主角,滿心歡喜地同老婆外家全家去食飯,我哋一行九個大人加三個手抱嬰兒,book左夜晚7:00,冇錯,我哋係遲咗兩個字,我哋7:10一群人抱住三個BB衝住去攞枱,門口個凶神惡煞嘅reception,第一句好唔客氣地同我哋講,話打咗三次俾我哋都冇人聽,我哋抱住幾個BB去食飯遲左少少講嘢使唔使咁唔客氣,佢哋見我哋人多,帶咗我哋去VIP房,咁VIP房裝修唔錯,望落去都幾企理,不過個冷氣好流,外面30幾度,我哋喺嗰間所謂嘅冷氣房食飯食到滴晒汗,食物水準中規中矩,有好多人話價錢貴,我就覺得出嚟食飯佢又唔係話貴得好過分,要慳就不如係屋企自己煮啦,不過服務態度真係好差,講真,我哋有三個手抱嬰兒,都唔會坐張枱坐好耐,食飯食咗個半鐘,三番四次吹佢個金邊粉,去到9:00佢先同我講話師傅未夠鐘煮炒粉麵,我真係忍唔住問佢,你哋個廚師唔係照住客人想食乜嘢而煮嘅咩?乜原來要睇自己時間表㗎?個姐姐好似懶搞笑咁同我講話今日嘅安排有啲失策,其實最失策嘅係我哋,唔應該去呢間餐廳食飯,好多人都慣咗要有啲粥粉面飯落肚先飽肚,唔通我哋抱住幾個BB等到夜晚11-12點等你個炒粉麵,我哋其中一個BB對杯青檸梳打上面一個小擺設有興趣,揸住係咁玩,個姐姐好似驚我哋會偷咗佢咁同我哋講臨走前記住要擺低,全場人即刻O晒嘴,其實嗰刻我好想鬧個姐姐,不過我見啲長輩都未出聲,我費事咁多口,不過我覺得呢間野又唔係百分百垃圾,佢哋啲啤酒生啤選擇幾精彩,最衰我要揸車,如果唔係應該會喪飲,我衷心覺得佢哋係一間酒吧,實在說不上係一間餐廳。大家去呢間餐廳食飯之前最好食咗啲嘢打底先,因為一定唔夠飽。
2020-06-20
慶祝紀念