2022-01-15 554 瀏覽
晚市冇得堂食,唔想煮就唯有買外賣,今日屋企人搞搞新意思,原來連火鍋都可以外賣,唔講我真係唔知。所以我就被委派過黎買返屋企,呢幾日天氣又凍左,打邊爐真係啱哂。揀好餐之後,等大約10分鐘左右已經有得拎了,見到都幾多人黎買外賣。返到屋企就急不及待開盒黎食啦,首先用火機點著左個爐,等到湯底滾就開始食啦。首先試下湯底,養生藥膳花雕雞湯底真材實料,仲有雞可以食,推介比所有鍾意藥膳的朋友!而台式濃香沙茶牛骨湯都好味,好濃郁。我同屋企人一齊share黎食。澳洲牛小排:牛味濃郁,份量都好多,一啲都唔韌阿嬤燒酒雞:個雞就算煮奈左都仍然滑身,帶有酒味,提升層次美國牛板腱:呢隻就雪花比較多,所以牛脂肪香味更豐富,口感更柔軟豬梅花:好有肉味,而且唔會鞋口配菜:種類好多,有豆卜,金菇,冬菇,菜,蓮藕,蘿蔔,番茄同粟米等等,樣樣都非常清新粉絲同薯粉,吸收到湯底精華,味道非常正講埋個飲品,我飲冰糖紅棗燉雪耳,我好鍾意呢個飲品,甜味啱啱好,仲有雪耳可以食,屋企人話佢個冷泡亞里山烏龍茶茶味香濃。呢間火鍋料都幾正,係靚肉黎,湯底亦都絕不馬虎,呢餐食到好飽,好開心今晚食左個又方便又高質的外賣火鍋,打完邊爐都唔洗洗碗!順便講下

我同屋企人一齊share黎食。
澳洲牛小排:牛味濃郁,份量都好多,一啲都唔韌
阿嬤燒酒雞:個雞就算煮奈左都仍然滑身,帶有酒味,提升層次
豬梅花:好有肉味,而且唔會鞋口
粉絲同薯粉,吸收到湯底精華,味道非常正

順便講下,職員話個火可以燒一個半鐘左右,不過我地太肚餓,一個鐘已經食完,見到都仲好大火,大家可以放心慢慢食。

2022-01-13