2010-10-19 38 瀏覽
上星期有朋友約我去打邊爐,古古惑惑咁話包我地未食過,去到見到仲以為係普通火鍋無咩咁特別,原來內有乾坤,係食鱷魚架!! 我份人都幾鍾意試新野架其實...首先講下個環境先啦,都幾舒服,而且服務都唔錯,同朋友叙下舊傾計都唔怕嘈...之前去過一d任食火鍋,野食選擇又唔多唔新鮮,最弊係嘈到根本傾唔到計,各自各食完就埋單閃人。 d湯底都幾特別下架,唔同一般既清湯,沙爹湯,麻辣湯底。我地今次試左個胡椒豬肚雞湯併鮮果鱷尾湯,兩個都幾好,好夠味,個鮮果湯底都幾得意,酸酸甜甜咁幾開胃。聽講鱷魚仲係一樣好健康既食材,仲可以防癌tim呀!!下次試埋佢其他既鱷魚湯底補補先 由於在座咁多位都係愛食牛之人,所以就叫左個雜錦牛肉併盤,貪佢咩都有嘛,而且仲好新鮮好有牛味。你知啦,好多地方既牛肉得個樣架咋,完全無牛味架!! 好,下次可以試埋個澳洲和牛!! 話明係鱷魚邊爐,除左個鱷魚湯底之外,仲試左個鱷魚腸。係,你無聽錯,唔係一般火鍋配料既鵝腸雞腸,而係鱷魚腸!!勁呢? 佢好爽口,無咩腥味,仲好似無咁肥wor... 野生竹笙好新鮮同爽口,值得叫 仲叫左個鱷魚蒸飯,好香冬菇味,唔怕膩同埋鱷魚肉質感好得意,唔似一般魚肉。而且

野生竹笙好新鮮同爽口,值得叫
仲叫左個鱷魚蒸飯,好香冬菇味,唔怕膩同埋鱷魚肉質感好得意,唔似一般魚肉。而且佢無煲仔飯咁乾咁熱氣,係冬天一個唔錯既暖笠笠選擇。
胡椒豬肚雞湯
好開胃既鮮果鱷魚尾湯底