2017-05-19 156 瀏覽
由於住係附近,所以由上星期已經留意到新開左間日本料理, 但係因為上星期一路都只係晚事時間試業, 一直都夾唔啱時間,到第二日訓醒,發現終於連lunch time 都試業啦! 係外面影入去, 地方好似唔係好大, 門口側邊就有兩個兩座位, 入到嚟好似仲有樓梯可以上一層, 但係今日得一個人嚟食,所以都無咩機會睇到係咪真係有多一層啦😂咁由於我得一個人,所以就坐係門口既兩人座位到, 呢個位唯一唔好既地方係,無侍應經過既話呢,你就真係唔洗叫野食都得啦, 因為有個屏風阻住, 咁當然唔係真係等好耐, 只係個感覺係咁啫😊😊好! 點左個鹽燒鯖魚定食嚟試, 不過呢... 今日第一日午市試業,可能未習慣到個情況, 而侍應姐姐都好有禮貌咁同我講唔好意思要等一等...不過等候既時間其實可以接受, 大約20mins ,我個定食就出現啦。 湯,蒸蛋, 沙律, 不過不失, 米飯呢,我就覺得可以改進一下,魚呢, 啱啱煎好, 手勢唔錯, 鹽既份量啱啱好, 整體都唔錯, 不過可以改進少少,成個定食既份量嚟講呢,如果係一啲男士的話呢,有機會會唔夠食既, 而女仕嚟講呢,都可以食得晒, 唔會浪費( 我真係食晒的) 總括嚟講個lunc

總括嚟講個lunch 係滿意,不過只係試左一樣, 仲有其他菜式, 日後可以慢慢試^^