2012-07-16
今日有同事生日所以想搵間坐得舒服d無甘嘈既餐廳同同事慶祝一下.之後上黎呢度search灣仔區既食店見到呢間環境好似唔錯所以就book左位黎呢到食個lunch.一入到黎既感覺好舒服,都好快帶左我地去上一層坐低,因為lunch所以都有d set提供.而甘岩台面見到有d菜式做緊promotion,有我最喜愛既甜品(蘋果批配上雪糕球) 最後我選擇左食烤牛扒餐加埋一客蘋果批配雪糕 ,好快就先上餐湯 (好足料既雜菜湯,味道唔錯,原先個餐係跟雜菌湯但我唔飲雜菌湯 所以轉左飲雜菜湯), 無幾耐主菜都黎啦.個樣好似好好味即刻放入口.因為這個餐牛係烤的可能不可以烤得太長時間會韌,所以肉是暖暖的, 肉也烹調岩岩好 不會太生也不會太粗韌肉汁都重可以keep到係度.味道唔錯,配菜重有薯角(應該係原隻薯仔炸出黎,幾好味). 食完主菜我既至愛甜品黎啦.蘋果批配上雲尼拿雪糕.哈哈!先食左個雪糕再慢慢品嚐個蘋果批.外表好似好甜一入口唔太甜之外,重有好多新鮮又大大粒既既蘋果粒提子粒係蘋果批入面,成個感覺不太漏,同埋都好香.用料足,真係無黎錯.幾好食.我估我好快又會黎再食.原來公司附近有間好食既意菜. 要一讚既除左食物,w
要一讚既除左食物,waiter既服務都好快.我食完主菜半分鐘都無已經黎收碟又不停加水.^^