2021-12-08
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒮𝓉𝒶𝓃𝓁𝑒𝓎赤柱係一個好有外國風情既地方,時不時都會去行下。今日見閒日少人啲,下午入去行下市集、睇埋日落,已經好餓,就赤柱大街直接搵食。赤柱食野特別有風味,因為望住出面樹上燈飾同個海🤣原來而家已經有聖誕大餐推出,見佢𝘮𝘦𝘯𝘶啲相擺盤好似好靚,男朋友已經二話不說話叫黎比我打卡😝相當抵錫🥰𝟐人套餐𝐒𝐞𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝐓𝐰𝐨 $𝟓𝟔𝟖▫️ 𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓 🌟龍蝦湯𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗶𝘀𝗾𝘂𝗲 個龍蝦湯好濃郁,入面仲有堆蟹肉,再配埋一片巴馬臣芝士脆包,好好飲!▫️ 𝑴𝒂𝒊𝒏🌟聖誕花環拼盤沙律𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗺𝗮𝘀 𝗔𝗻𝘁𝗶𝗽𝗮𝘀𝘁𝗶 𝗪𝗿𝗲𝗮𝘁𝗵呢碟沙律🥗一上到嚟,我「嘩」咗一聲!因為好大碟!同埋真係擺到好似聖誕花環咁,即刻以為而家已經係聖誕節🤶講返個沙律入面除左沙律菜都仲有幾多材料,有𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮、煙三文魚,仲有火腿。佢有好多好可愛既星星包俾你沾中間個金文畢芝士醬食。不過我覺得個芝士醬太重味,有啲似𝘉𝘭𝘶𝘦𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦😂,留哂俾男朋友食。🌟金文拔芝士及燉牛肉薄餅 𝗖𝗮𝗺𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿𝘁 & 𝗕𝗿𝗮𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮呢個薄餅個肉係用燉牛肉、
赤柱食野特別有風味,因為望住出面樹上燈飾同個海🤣
𝟐人套餐𝐒𝐞𝐭 𝐟𝐨𝐫 𝐓𝐰𝐨 $𝟓𝟔𝟖
▫️ 𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓
🌟龍蝦湯𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗶𝘀𝗾𝘂𝗲
▫️ 𝑴𝒂𝒊𝒏
呢個薄餅個肉係用燉牛肉、個汁甜甜地咁,都幾好食。不過食左兩塊就覺得有啲膩。
即刻叫咗兩杯青瓜𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯𝘢𝘥𝘦
好𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩!即刻解番啲膩,繼續𝘒𝘖埋個𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢!
📍 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐄𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬
90 𝘚𝘵𝘢𝘯𝘭𝘦𝘺 𝘔𝘢𝘪𝘯 𝘚𝘵𝘳𝘦𝘦𝘵, 𝘚𝘵𝘢𝘯𝘭𝘦𝘺, 𝘏𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘯𝘨