因為上網見到有團購既"阿龍"咖哩, 於是上網搵一搵就發現有一間叫"亞龍咖哩", d食評仲要好似幾好, 於晁乎放棄左團購, 就直接去試"亞龍咖哩".放工特登早d去搵定個地點, 先發現原來吳松街好長, 要過條大馬路, 仲行左相反方向去左"榮式燒雞扒"o個邊.7點半左右去到見到"阿龍"冇乜人, 明顯地"亞龍"係多d人, 不過都唔洗等位.三個人叫d唔同既野交換食, 就叫左咖哩雞, 咖哩魚, 同埋咖哩牛腩, 兩個飯同一個鹹薄餅.侍應好快同我地落左單, 不過落錯左, 落左兩個牛腩飯.先泥左個牛腩飯, 果然係冇薯仔既咖哩, 不過呢個唔係重點, 而且都預左又冇咩特別失望. 牛腩既數量都有十小舊左右, 都算炆得淋, 都ok.再泥係咖哩魚, 佢真係用鮮魚去整, 唔怪得之特別貴, 數量得3舊. 因為衫頭仲以為係用魚柳或者龍利柳o個d, d魚有d腥, 而且好多骨, 唔識食魚o個d人真係千祈唔好叫.最後係咖哩雞, 雞既數量得兩大舊, 我地3個人完全唔知點分, 雞肉唔見得特別滑, 簡單d講係唔好食.重點咖哩我覺得算係幾好食, 不過我個fd唔是太食得辣, 佢覺得好辣, 係咁飲好, 好在佢每張枱都有個水壺比d人自己加
亞龍餐牌1
亞龍餐牌2
侍應好快同我地落左單, 不過落錯左, 落左兩個牛腩飯.
咖哩牛腩飯
咖哩雞

重點咖哩我覺得算係幾好食, 不過我個fd唔是太食得辣, 佢覺得好辣, 係咁飲好, 好在佢每張枱都有個水壺比d人自己加水, 佢既辣度冇得揀大中小, 如果唔食得辣既朋友真係要考慮下.
最後想提一提, 個鹹薄餅得一塊, 如果係大食既話叫完真係會唔夠飽, 呢間野既份量除左碟飯之外都係好少, 就我地3個泥講, 都唔夠飽^_^
2011-11-18
亞龍餐牌2