2021-03-28
今次要介紹一間 佐敦嘅小店😋間舖頭係食法式三文治架 我都係第一次見到呢一款嘅長法包夾住啲特別嘅材料 外面係一間唔起眼嘅小舖頭 入面係一個老伯伯經營左好多年~連我屋企啲老人家都識😂原來呢間舖頭都有好多唔同嘅報紙雜志有報道過 我都係去到先見到(´Д` )我哋兩個人買咗一條大法包$78 如果買細嘅話就$40麵包黎講真係有啲貴既!!不過第一次試下都好😚兩個人一人一半啱啱好 買嘅時候可以同老伯伯講切開幾多舊方便啲食 (^ω^)仲有蒜蓉包㗎不過我哋仲未試過 😣😣個包真係超級大條 個嘴細啲都唔得🤣🤣入面都好足料㗎 入面有紅蘿蔔絲,青瓜絲,扎肉片,碎豬肉同嚼肉(我都係第一次食嚼肉)食落去鹹鹹地 面頭仲有好多胡椒粉同黑椒嘅香味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 一啖咬落去脆卜卜但係又唔會好硬 估唔到呢幾樣野加埋係咁夾😋最特別嘅係呢間舖頭入面仲有一個小位置係買越南食品㗎🇻🇳如果想自己喺屋企整越南嘅嘢食 金邊粉,越南春卷皮....可以過去睇下 會唔會有啲啱嘅買🤩🤩營業時間:11AM-12AM 去到凌晨12點😂地址: 佐敦渡船角文苑街文耀樓 30號a座地下地鐵站A出口行過去大概10分鐘 有時夜晚肚餓仲可以買宵夜😋不過留意番 如果
我哋兩個人買咗一條大法包$78 如果買細嘅話就$40
麵包黎講真係有啲貴既!!不過第一次試下都好😚
營業時間:11AM-12AM 去到凌晨12點😂
地址: 佐敦渡船角文苑街文耀樓 30號a座地下
地鐵站A出口行過去大概10分鐘
有時夜晚肚餓仲可以買宵夜😋不過留意番 如果賣晒嘅話就會早閂門㗎啦 有時九點幾去到已經冇得買啦😢😢