2023-11-24 444 瀏覽
今次終於嚟咗朋友強烈推薦嘅特色川菜館「天府人家」😋樣樣都超好味而且喺出邊冇食過,果然冇介紹錯!平日夜晚去都座無虛席,好彩一早book咗位咋🤭即刻介紹吓啲美食先😛前菜✨招牌口水雞鋪滿芝麻花生碎同埋辣油嘅口水雞賣相好吸引!睇見都流晒口水🤤而且每一件雞嘅肉質都嫩滑,個秘製口水雞汁仲有花生醬嘅口感,零舍香濃!✨酸辣涼粉🌶️撈埋上面嘅拌料辣汁同爽口嘅涼粉一齊食,非常過癮!雖然個汁真係幾辣,但實在太惹味,忍唔住挑戰多幾次😆✨藤椒牛脷片濃濃藤椒嘅麻味滲入到每一片牛舌同埋墊底嘅芽菜、腐皮之中,而且薄切牛舌嘅口感好爽口、牛味濃郁,成件事配搭得好完美!呢個真係第一次食亦成為咗我哋今餐嘅最愛😍✨宮保蝦球酸酸甜甜好開胃呀,而且每隻蝦都好大隻,啖啖肉爽口又彈牙🤩✨蓮白炒粉絲蓮白=椰菜,所以呢個炒粉絲係用咗椰菜同埋雞蛋去炒,火候十足,亦係我細個時我媽咪最鍾意整嘅一道菜!令我充滿回憶💕最後店員仲請我哋食綠豆沙添🥰呢度啲嘢堅好味又有特色,而且店員服務好好👍🏻絕對值得encore🤩

前菜

✨招牌口水雞

✨酸辣涼粉

✨藤椒牛脷片

✨宮保蝦球
酸酸甜甜好開胃呀,而且每隻蝦都好大隻,啖啖肉爽口又彈牙🤩

✨蓮白炒粉絲