2013-06-29 2535 瀏覽
有朋友來屯門, 問我屯門有咩好食......真係r爆頭! 哈哈諗起之前排小曼谷時見到呢間餐廳, 今次就一於去呢到試下!!入到黎, 先知"娘惹"既意思, 原來係印尼同中國人通婚後生的女兒,. 而娘惹菜, 就集合左印尼同中國菜既特色! 幾特別!! 我地一行4人, 唔記得左係叫2個二人餐定係一個4人餐了~~ 梳多海鮮湯.....係幾好飲既! 但唔覺有海鮮.....芽菜最多!同埋有d味精湯既感覺! 一大碗for2個人, 飲完又飽左1/3.加多加多, 即係印尼沙律, 少少辣, 一般. 同平時食既沙律好唔同! 串燒! 好味! d醬好好食, 不過略嫌細串左少少!巴東牛肉, 極力推介!!! 個汁好好味!!! 超好送飯既一個餸!!! 而且牛肉好"淋", 又冇筋, 好正!仲叫左"羅什雞", 見佢個名幾得意, 就試下. 但掛住食, 都唔記得影相喇! 一個辣辣地既汁, 加上雞件, 都幾好味架! 不過唔食辣既朋友就唔係好頂得順了~
有朋友來屯門, 問我屯門有咩好食......
真係r爆頭! 哈哈
諗起之前排小曼谷時見到呢間餐廳, 今次就一於去呢到試下!!

而娘惹菜, 就集合左印尼同中國菜既特色! 幾特別!!

我地一行4人, 唔記得左係叫2個二人餐定係一個4人餐了~~
梳多海鮮湯
加多加多
加多加多, 即係印尼沙律, 少少辣, 一般.
同平時食既沙律好唔同!
串燒
串燒! 好味! d醬好好食, 不過略嫌細串左少少!
巴東牛肉
而且牛肉好"淋", 又冇筋, 好正!

仲叫左"羅什雞", 見佢個名幾得意, 就試下.
但掛住食, 都唔記得影相喇!

一個辣辣地既汁, 加上雞件, 都幾好味架!
不過唔食辣既朋友就唔係好頂得順了~
題外話/補充資料: 餐廳既裝飾幾特別!
2013-04-21
30 分鐘 (堂食)
串燒
巴東牛肉