朋友聚會,朋友想食燒肉,今次揀咗呢間伊賀燒肉放題試下~地點都幾方便,喺尖沙咀站N1出口行5分鐘內就到喇。由於前一日book咗位,去到完全唔洗等,可以即刻入場。不過可能太遲book,只剩返一張壞咗一個爐嘅枱(一張枱有2個爐),但5個人用一個爐都還可以嘅。一入去就見到個場勁大煙😯,仲以為可能啱啱開鋪,抽油煙機未ready,所以都無理。食開放題通常都寫紙仔落單(都幾唔環保)。但呢度係用pad落單嘅,都幾先進,又環保♻️~👍🏻👍🏻呢度放題都有幾多選擇,正當揀緊食咩好嘅時候,侍應已經遞上一碟肉(雞牛豬都有),未有機喺手點菜嘅朋友可以燒住先,都唔錯~一開始當然要叫d刺身&沙律等前菜食下先啦。刺身都幾新鮮,最正嘅係有我最愛嘅玉子😍😍!帶子都好新鮮,但如果切得厚少少,口感會更好。三文魚就麻麻喇,因為佢俾近魚皮嘅位置,個人就麻麻地呢個部位,食落好似比較腥~🙈朋友點咗幾款沙律🥗,當見到呢碟時,朋友好奇問一問呢碟係咩沙律(因為記憶中好似無點過呢樣),但侍應話呢款係‘本店招牌沙律’🙄。既然咁講,我哋都試下有咩特別,但食完唔覺有咩特別。只係一堆菜加咗沙律醬同少少檸檬汁🤔今次放題重點推介一定係呢款:煮蜆~朋友一致覺
朋友聚會,朋友想食燒肉,今次揀咗呢間伊賀燒肉放題試下~
地點都幾方便,喺尖沙咀站N1出口行5分鐘內就到喇。
燒肉

刺身

伊賀沙律

煮蜆

今次放題重點推介一定係呢款:煮蜆~
朋友一致覺得好好味!其中一位仲鍾意到連湯都飲埋~🤣🤣
湯底係用蒜蓉+牛油煮,勁香~😋
同埋,一路望住d蜆殼煮熟到開殼時,真係好治癒~☺️

今次放題都算係不過不失,但抽油煙系統真係有待改善,全程都好煙,煙到對眼都唔太舒服,第一次喺室內食燒烤會咁大煙。除咗呢樣之外,食物質素都還可以嘅。
2018-08-10
煮蜆