2021-01-22
泰夯蝦~正宗曼谷流水蝦。。。長文😂😅朋友一見到又揾我呢個吃貨去食😏我屋企人話,車好耐啦🤪⋯⋯今次終於輪到我試第一次去,個位年輕職員好耐心講解,我心諗,咁好態度㗎後生仔好少見,值得一讚👍🏻其他職員一陣再講,講食緊要d🤪佢地送左鮑魚同日本宮崎縣A5和牛,同巨型帶子,鮑魚勁新鮮,巨型帶子我就覺得一般出面d海鮮有帶子都ok,青口個人覺得燒一般,可能唔夠肥,燒起嚟有d乾,蠔🦪無特別細隻。牛肉都ok,我以為個樣衰衰咁一定唔好食😅夾蝦呢單野,真係有d技巧,因為d蝦好新鮮,你夾唔到佢就走,跟住d水就彈到個身都係🤣蝦🦐真係超超超😂好味,有d個蝦頭有勁多硬架膏,有d膏係多到流出嚟。。。有d蝦腳勁多蝦卵。。。雪糕🍦幾得意,一個袋仔一球有士多啤梨味,奶茶味,牛奶味,雲呢拿味,同我至愛菠蘿味,但我唔明。。。點解無椰子🥥味🤪甜品🍮就無乜驚喜丸我無食過因我覺得我浪費咗d位🤣,但個櫃入面除左丸就有我至愛菠蘿🍍雞翼就有麻辣,同咭唔知乜味🤣,我個人覺覺麻辣最好味!重有泰式沙律🥗,我無試我朋友好鍾意食蝦片🤪炸物無特別,但有炸榴連🤣我朋友唔知夾左。。。。結果🤣送咗佢去將軍澳🤫台灣腸好味😋飲品方面有驚喜,我見到有菠蘿🍍汁!就試
其他職員一陣再講,講食緊要d🤪
甜品🍮就無乜驚喜
我朋友好鍾意食蝦片🤪
台灣腸好味😋
飲品方面有驚喜,我見到有菠蘿🍍汁!就試心諗唔知會唔會勁甜,點知好正。。。
佢有我家常飲的泰國梳打水,普通汽水,紙包飲品都有。。。。
期間d職員好細心,見到你個燒烤爐下面無水
又會加,又會幫你收走d殼!有位叔叔見我燒個鮑魚就同我講反轉燒,一陣過嚟幫你起,好難起㗎!咁好態度邊樹揾
個條流水無蝦你同佢講,又即加!服務滿分💯
題外話,佢播泰文歌,我無首識🤣重點係我有追泰劇㗎🤣唔知佢係咪播舊歌🤣🤣🤣