2024-04-02 59 瀏覽
復活節我揀左留港消費,難得既假期,我地去左旺角扭蛋睇玩具,行到好肚餓就搵下有咩岩食先,最後我地決定試下韓國過江龍- 鳳雛燉雞,因為見到人地d 相既冬粉好入味好正咁,加埋我最鐘意食既雞肉🤤🤤🤤睇到我流哂口水啦!一上到去係韓國人主理既,我地主要用簡單的普通話同英文溝通。芝士鳳雛燉雞(2人份量)咸咸甜甜既燉雞好足料,有大大份拉芝芝士、雞件、紅蘿蔔、薯仔、青瓜、洋蔥同冬粉,仲可以根據自己既喜好再加配料,而我地揀左唔辣,岩哂敏仔食呀,佢1人食左好多冬粉同芝士😂而蔬菜超入味,好好食。藍檸檬梳打食左濃味野,最岩飲返杯酸甜醒胃既梳打中和一下啦❕食評總結:燉雞第一次食,我都幾鐘意食,個醬係甜咸口味好岩小朋友同我😆加埋好有口感既冬粉好正,而餐廳環境都乾淨企理,播住Kpop mv 增加氣氛,可以再黎食。

芝士鳳雛燉雞(2人份量)

藍檸檬梳打
食左濃味野,最岩飲返杯酸甜醒胃既梳打中和一下啦❕

• 鳳雛芝士燉雞