2015-03-28
來爭鮮好多時都係買外賣!點知今日見到轉車坪石邨開了間迴轉壽司!地方幾大,光猛乾淨,一個人唔太肚餓,碟碟$8,入去坐低,店員會印張時間紙放枱頭,講明40分鐘時間!自助沖茶,茶包及杯都放晒枱頭,方便我加茶包,再有一包芥辣及濕紙巾,獨立包裝!開始攞壽司,坦白講款式唔多,我都係揀大路嘅食!三文魚--比想像中厚同肥!帶子--唔片薄,好厚肉!芥辣八爪魚--唔辣,有啲爽口蔬菜!加煙韌八爪魚!幾好蟹子--好多好足料!紫菜已經唔脆!三文魚子--估唔到$8都有三文魚子,魚子卜卜脆,加爽口青瓜!不錯!黃金魷魚--軍艦好滿,黃金色魚子卜卜脆!廣島蠔--呢個掙扎了一下先攞,始終蠔容易出事,攞咗之後食,唔算juicy,反而似曬過嘅蠔肉,蠔豉嘅口感,沙沙的!再加上食第二件時食到蠔殻!not good!免費酸薑--唔辣爽口,解膩一流!店員好勤快,收拾都好爽手,仲好有禮!(講真價錢平好多時都要受氣,呢度唔使)食飽向店員招手,佢數碟數後寫在紙上,然後我去收銀比錢!可以八達通比錢方便!欣賞有個架放膠蓋!比放在迴轉帶衛生!呢個點子好!簡單舒服嘅一餐!
三文魚--比想像中厚同肥! 帶子--唔片薄,好厚肉! 芥辣八爪魚--唔辣,有啲爽口蔬菜!加煙韌八爪魚!幾好
店員好勤快,收拾都好爽手,仲好有禮!(講真價錢平好多時都要受氣,呢度唔使)食飽向店員招手,佢數碟數後寫在紙上,然後我去收銀比錢!可以八達通比錢方便!欣賞有個架放膠蓋!比放在迴轉帶衛生!呢個點子好! 簡單舒服嘅一餐!