2019-02-11
一直都好想試呢間蕃茄湯底,荃灣區有好多呢啲小店,座位一定係好迫,同埋大家都係抱住一個食完快餐就會走嘅心態。我食物質素,唔使約時間,坐得九成滿,相信都唔會中伏。午餐都有幾個選擇,而且價錢都好合理,仲會送熱飲。午餐貢丸三粒拼豚肉香芹番茄湯 $43 (送熱飲)湯底:湯麵嚟到嘅時候,見到一大碗番茄湯,立即心心眼,因為個人系好鍾意多湯。三粒嘅貢丸同埋幾塊豚肉,對於一個女生來講,呢個份量已經足夠。個湯底真係超濃郁,其實平時喺屋企,我都會自己烹調番茄湯麵,但係呢個湯底係好濃郁,而且唔會太酸。麵條:個面亦都係另一個兩點,因為麵條係粉紅色的,原來係番茄麵,麵條好滑溜,唔會煮得太稔。。豚肉,貢丸:豚肉比想像中滑溜,三粒嘅貢丸,唔算太差,亦都唔會太驚喜,係正常嘅味道,入邊仲有啲冬菇,呢個價錢,都算合理正常!如果一個人速食,呢度係一個不錯嘅選擇,而且品質都唔錯。除咗譚仔、吉野家,呢度都會係一個好選擇。
午餐都有幾個選擇,而且價錢都好合理,仲會送熱飲。
午餐
貢丸三粒拼豚肉香芹番茄湯 $43 (送熱飲)
湯底:
。